Boskamp ziet Vertonghen balen vlak voor EK: “Voor hem is dit waardeloos”

Boskamp ziet Vertonghen balen vlak voor EK: “Voor hem is dit waardeloos”

08-02-2020 12:15
2

Jan Vertonghen was duidelijk van slag nadat José Mourinho hem naar de kant haalde tegen Southampton. De verdediger van Tottenham Hotspur is lang niet zeker van een basisplaats, dat ziet ook Johan Boskamp.

“Jantje die wil graag voetballen, dat is punt één”, begint Boskamp tegenover Het Belang van Limburg. “Punt twee is dat ze hem nog geen aanbieding hebben gedaan voor een nieuw contract. Dat speelt verschrikkelijk mee, vermoed ik. Hij zal geschrokken zijn door de komst van Mourinho, al deed hij ook onder Pochettino niet meer altijd mee.”

“Jantje is toch een huis waar je op kan bouwen”, vindt de Nederlander. “Voor hem is dit waardeloos, met het EK dat voor de deur staat en hij is de grote man, die de meeste interlands gespeeld heeft. Je weet hoe gevoelig Jantje daarvoor is. Normaal dat hij er de ziekte in heeft als je er dan wordt afgehaald. Als Tottenham dan ook nog wint, maakt het de teleurstelling des te groter.”

Boskamp verdedigt de reactie van Vertonghen. “Ik heb liever iemand die zichtbaar ontgoocheld is dan iemand die staat te lachen. Hij is ook al 32, dat moet je niet vergeten. Dan ben je niet meer van de jongste. Als je dan geen contractvoorstel binnen hebt ga je misschien twijfelen. Overal komt een einde aan.”