De Ketelaere (Club Brugge) moet nog niet dromen: Meer boterhammen eten

De Ketelaere (Club Brugge) moet nog niet dromen: "Meer boterhammen eten"

07-02-2020 08:45 Laatste update: 08:46
13

Charles De Ketelaere ontbolstert helemaal bij Club Brugge. De 18-jarige linkspoot wordt door iedereen opgehemeld, sommigen linken hem zelfs al aan Europese topclubs. Al is het volgens topscout Urbain Haesaert nog te vroeg voor.

"Het is véél te vroeg om over Europese topclubs te praten. Charles heeft een geweldige sprong gemaakt in zijn ontwikkeling, maar het verdere verloop kan je eigenlijk niet schetsen. Het talent heeft hij en de kansen krijgt hij", opent de Ajax-scout in Het Laatste Nieuws.

Toch kan De Ketelaere bij Club Brugge nog heel wat stappen zetten, alvorens aan een vertrek te denken. De druk zal bovendien groter worden. "Alleen is de vraag hoe hij ermee zal omgaan wanneer er concurrentie bij komt kijken. Als hij straks vaste titularis is, dan mag zijn ontwikkeling niet blijven steken."

Een lange weg
Om over een mooie carrière te spreken, is er wel nog werk aan de winkel voor zowel De Ketelaere als Club Brugge, aldus Haesaert. "Als iemand eens een dubbele bladzijde krijgt in de krant, is het al direct een topspeler. Men linkt die vaak aan Barcelona of Madrid, maar daarvoor moet je toch wat meer boterhammen eten."

De oud-trainer van De Ketelaere verwacht echter niet dat de jongeling plots naast zijn schoenen gaat lopen. "'t Spreekt in Charles' voordeel dat hij karakterieel heel sterk is. Hij gaat zijn gang, doet zijn ding en kijkt naar niemand om. Een stijlvolle, welopgevoede speler, maar de weg is nog lang."