De Ketelaere (18) leidt Club Brugge naar bekerfinale: Een kinderdroom

De Ketelaere (18) leidt Club Brugge naar bekerfinale: "Een kinderdroom"

06-02-2020 07:16 Laatste update: 07:16
18

Club Brugge is als eerste geplaatst voor de finale in de Beker van België. Blauw-Zwart mag daarvoor de 18-jarige Charles de Ketelaere bedanken, want hij zette zijn team op weg naar de winst aan de Gaverbeek. De jongeling was na afloop dan ook dolgelukkig.

"Dit is een kinderdroom", aldus het jeugdproduct in Het Nieuwsblad. Zelf trok De Ketelaere nog twee keer als supporter naar het Koning Boudewijnstadion toen Club Brugge de bekerfinale speelde. "De laatste keer was die tegen Standard. Het is onwezenlijk dat ik er nu zelf sta. Maar we hadden maar één doel: de finale halen. Ik ben opgelucht dat het gelukt is."

In het slot was De Ketelaere er als de kippen bij om de uitschuiver van thuisdoelman Sammy Bossut af te straffen. De 1-2 bleek meteen voldoende voor de finale. "Natuurlijk was ik zenuwachtig, maar ik moest rustig blijven. Ik bleef naar de bal kijken en ik had eigenlijk niet gezien dat Bossut aan het struikelen was."

Snelle doorbraak
Voor het seizoen was De Ketelaere nog een nobele onbekende, intussen is de jongeling stilaan een vaste waarde  bij Club Brugge. "Of het allemaal niet te snel gaat voor mij? Dat mag, hoor. Hoe sneller, hoe liever. (lacht) Neen, net als alle jongens bekijk ik het van wedstrijd tot wedstrijd. Dan zien we wel wat er gebeurt."