'Veel mensen binnen Anderlecht tevreden met vertrek van 'mafkees' Saelemaekers'

'Veel mensen binnen Anderlecht tevreden met vertrek van 'mafkees' Saelemaekers'

04-02-2020 21:46
37

RSC Anderlecht nam deze winter afscheid van Alexis Saelemaekers, die richting AC Milan vertrok. De middenvelder werd gezien als een groot talent, maar mocht toch vertrekken van paars-wit. Daar was volgens Sport/Voetbalmagazine ook een goede reden voor.

De voetbalkwaliteiten van de twintigjarige winger staan buiten kijf, maar volgens het weekblad was men toch tevreden met het vertrek van de middenvelder. 'Op Neerpede zijn veel mensen vooral opgelucht dat ze verlost zijn van een speler die bekendstond als een mafkees', klinkt het.

Naar verluidt viel Saelemaekers helemaal niet te managen en was hij dan ook onhandelbaar voor een pak mensen binnen de club. Enkel Emilio Ferrera, zijn trainer bij de U21 en inmiddels al een tijdje vertrokken, kon Saelemaekers binnen de lijntjes doen kleuren.

Aangezien RSC Anderlecht ook op zoek was naar broodnodig geld voor inkomende transfers besloot men om Saelemaekers ten gelde te maken. Nu moet hij samen met Zlatan Ibrahimovic voor successen gaan zorgen bij AC Milan.