KRC Genk over uitleenbeurt van Hagi: Dan moet je eerlijk zijn

KRC Genk over uitleenbeurt van Hagi: "Dan moet je eerlijk zijn"

04-02-2020 11:00
8

KRC Genk heeft Ianis Hagi uitgeleend aan Glasgow Rangers. In Het Belang Van Limburg geeft technisch directeur Dimitri De Condé meer uitleg bij die beslissing.

"Het klopt dat Hagi de creatieve rol die wij in gedachten hadden, niet onmiddellijk heeft ingevuld", geeft De Condé toe. "Natuurlijk hadden wij het graag anders gezien. Maar dat is geen verwijt aan de speler. Ianis, die in eigen land een zekere uitstraling heeft als zoon van, had het moeilijk met zijn status bij ons."

Hagi viel zelfs verschillende keren uit de selectie. "Hij had moeite met een plaats in de tribune. Alle begrip. Maar er was niet voldoende sportieve ondersteuning om te zeggen dat hij meer minuten zou krijgen, dat hij basisspeler zou worden. Wel, dan moet je eerlijk zijn. Dan is het misschien beter zo iemand uit te lenen. Dat is een kwestie van respect. Hopelijk krijgt hij in Schotland die speelminuten wel."

De vader van Hagi kon alvast niet lachen met de uitleenbeurt. "Hij was één van hun beste spelers", klonk het verontwaardigd bij Gheorghe Hagi.