Vossen scoort twee keer, maar mag niet 'bekeren' van Club: Dat is zo afgesproken

Vossen scoort twee keer, maar mag niet 'bekeren' van Club: "Dat is zo afgesproken"

02-02-2020 23:24
12

Zulte Waregem had zondagavond niet de minste moeite met Waasland-Beveren: 5-0. Jelle Vossen mocht van Francky Dury meteen in de basis starten en bedankte voor dat vertrouwen met een dubbele treffer. Na het vele tribunezitten bij Club Brugge doet die prestatie extra deugd, geeft de sluipschutter toe.

"Als je met 5-0 van het veld stapt en twee keer kon scoren, dan kun je spreken van een geslaagd debuut", beseft Vossen bij Sporza. "Ik ben nog niet 100% tevreden over mijn volledige wedstrijd, maar dat is normaal. Ik heb nog maar twee dagen met de jongens getraind en ik moet iedereen nog wat beter leren kennen." 

"Ik heb heel lang niet gespeeld, misschien hoef ik ook niet te kritisch zijn voor mezelf. Ik ben wel gelukkig om me weer voetballer te voelen. Dat heb ik wel gemist. Ik ben met een goed gevoel van het veld gestapt", herleeft Vossen in Waregem.

Heizel of niet?
Woensdag kan het verhaal nog mooier worden voor Essevee. Het kan de finale van de Beker van België halen als het de 1-1 van op Club Brugge verzilvert. Vossen zal zijn nieuwe teamgenoten echter niet kunnen helpen: in de transferdeal met Club werd vastgelegd dat de aanvaller niet mag spelen tegen Blauw-Zwart.

"Dat is zo afgesproken, dus meer kan ik daar niet over zeggen", houdt Vossen zich op de oppervlakte over die situatie. "Het zou fantastisch zijn om de bekerfinale te halen, al wordt het niet makkelijk. Club is er ook op gebrand."