Clement mag geen nieuwe Preud'homme of Vanhaezebrouck worden

"Clement mag geen nieuwe Preud'homme of Vanhaezebrouck worden"

02-02-2020 07:30
59

Henk Houwaert is niet meer aan de slag als coach, maar volgt zijn Club Brugge wel nog op de voet. Hij is fan van het voetbal van Philippe Clement... maar duidelijk niet van zijn temperament.

"Clement is een persoonlijkheid. En een sympathieke kerel", aldus Houwaert bij Het Nieuwsblad. "Als hij je ziet, is hij altijd heel vriendelijk. Dag lange, zeg ik dan. Dat was met Leko wel even anders. Als Club had gewonnen en ik ging hem feliciteren, kreeg ik een slap handje, zei hij huh en draaide zich zo snel mogelijk om. Dank je wel zeggen, dat is toch niet moeilijk?"

Houwaert hoopt wel dat Clement zich leert beheersen. "Eén minpuntje toch. Clement moet niet te veel staan dansen aan die zijlijn. Niet roepen en tieren op die scheidsrechter. Hij moet niet zoals Preud'homme of Vanhaezebrouck worden. Ik ben ook wel eens uit mijn slof geschoten, maar als de ref dan een opmerking gaf, zat ik snel weer in mijn kot. De scheidsrechter beslist."

"Nu staan die trainers soms neus aan neus met de scheidsrechter. Komaan zeg. In het begin deed Clement dat niet, nu wel. Hij moet zichzelf blijven. Maar het is een heel goede trainer, hoor."