'KBVB denkt aan twee bekende namen om Walem op te volgen bij U21'

'KBVB denkt aan twee bekende namen om Walem op te volgen bij U21'

Gepubliceerd: woensdag 29 januari 2020 om 07:14wo 29-01-2020 om 07:14

De KBVB moest onlangs afscheid nemen van Johan Walem. De trainer besloot om te stoppen als de bondscoach van de U21 en bondscoach te worden van Cyprus. Inmiddels zoekt men naar een vervanger bij de KBVB. Twee bekende worden al naar voren geschoven als de grootste kandidaten.

Meer bepaald gaat het om Jacky Mathijssen (56) en Enzo Scifo (53). Dat meldt Het Nieuwsblad. Mathijssen is de hoofdkandidaat om de nieuwe bondscoach van de U21 te worden, maar bepaalde mensen binnen de KBVB zouden ook aan Scifo denken. De kandidaturen worden woensdag verder besproken, maar een beslissing wordt nog niet meteen verwacht.

Mathijssen is sinds juni van 2018 aan de slag als bondscoach van de U19 en kon daar indruk maken. Hij wordt dan ook naar voren geschoven als de meest mogelijke kandidaat, al is ook Scifo een potentiële opvolger. De ex-Rode Duivel was van 2015 tot 2016 als bondscoach van de U21, hij stapte echter op na het ontslag van Marc Wilmots. Sindsdien trainde hij geen enkele club of nationaal team meer.

De beloften zullen alvast voor maart van dit jaar een nieuwe bondscoach hebben. Onze U21 is namelijk bezig aan de voorronde voor het EK. De volgende wedstrijd wordt op 31 maart gespeeld in Bosnië-Herzegovina. De ­jonge Duivels staan op dit moment met een wedstrijd meer gespeeld eerste in hun groep met 7 op 12. Duitsland staat tweede met 6 op 9.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws