Coucke helemaal terug bij KRC Genk: Hij heeft de knop omgedraaid

Coucke helemaal terug bij KRC Genk: "Hij heeft de knop omgedraaid"

Gepubliceerd: dinsdag 21 januari 2020 om 10:45di 21-01-2020 om 10:45

Gaetan Coucke mocht zondag nog eens in doel staan bij KRC Genk, en met succes. Hij haalde meteen een clean sheet tegen Zulte Waregem (0-3). Guy Martens, de keeperstrainer bij KRC Genk, reageert opgelucht.

"Het is dit seizoen allemaal heel snel gegaan voor hem", vertelt Martens in Het Laatste Nieuws. "Zowel Coucke als Vandevoordt ging ervan uit dat dit een voorbereidend jaar zou worden, achter Vukovic. Door de blessure van Vukovic raakte alles in een stroomversnelling voor Coucke. Coucke moest plots tegen honderd kilometer per uur wedstrijden spelen op het allerhoogste niveau."

Coucke ging dan ook verschillende keren in de fout. "Die opeenvolging van wedstrijden en het uitblijven van de resultaten woog op hem. Er werd ook naar hem gewezen, al dan niet terecht. Jonge keepers maken fouten, dat is nu eenmaal zo. Maar de druk nam zodanig toe dat het voor hem beter was om even tot rust te komen. Voor doelmannen gelden ook andere regels dan voor veldspelers. Die kun je al eens tien minuten laten invallen. Dat gáát niet voor een keeper. Ofwel speel je ofwel speel je niet."

Nu is Coucke helemaal terug. "Zijn verwijdering uit de ploeg wrong, tot hij voor zichzelf de knop omdraaide. Hij heeft de zware rugzak van zich af gegooid en voor zichzelf beslist dat iedereen de boom in kon. Hij wilde opnieuw tonen wie Gaëtan Coucke echt was. Dat heeft hij gedaan, op trainingskamp zag ik opnieuw de Gaëtan van het seizoensbegin. In die oefenwedstrijd tegen Ferencvaros, in barre omstandigheden, zag ik dat het goed zat. Hij maakte een heel gedreven en gefocuste indruk, die match gaf hem een boost."

Toch extra keeper
Ondanks de terugkeer van Coucke wil KRC Genk toch een keeper halen. Onder meer Thomas Didillon wordt genoemd. "Gaëtan weet dat we het risico niet kunnen lopen. Stel dat hij zich blesseert, dan zitten we echt met een probleem. Dat we nog een keeper willen halen, heeft niets te maken met Coucke, wel met het feit dat de jongens achter hem (de 17-jarige Leysen en de 18-jarige Bastiaens, red.) nog niet klaar zijn voor het grote werk. Coucke is dat wel, daar zijn wij van overtuigd."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws