'Bölöni, dat is het Mekka van het ongemakkelijke interview'

'Bölöni, dat is het Mekka van het ongemakkelijke interview'

10-01-2020 21:02
4

Laszlo Bölöni is inmiddels alweer 2,5 jaar aan de slag bij Antwerp. De coach heeft zo zijn voor- en tegenstanders. Analist Jan Mulder is alvast een bijzonder grote voorstander.

De Nederlander is vooral een grote voorstander van zijn manier van aanpakken bij interviews. 'Meestal is het spel van vraag en antwoord met trainers geen voorbeeldige leerstof voor de school van de journalistiek. Het gesprekje zit zó vastgeroest in tergend voorspelbare vragen en antwoorden dat kijker, luisteraar, vragensteller en coach hun tijd beter anders kunnen besteden. Op één trainer na. László Bölöni van Royal Antwerp FC', klinkt het in de column van Mulder in Humo.

'Hij staat achter de microfoon. We gaan er eens goed voor zitten, want het wordt spectaculair. De mimiek en de prachtige lichte afkeer die deze coach aan de dag legt betreffende de vakkennis van de arme journalist van dienst. Bölöni’s wrevel in het bijzijn van een persmuskiet is een genot', klinkt het.

'Zeker vergeleken met het misprijzen van Guardiola, Mourinho, Ten Hag, Preud’homme, Vercauteren of Clement. Bölöni wendt de ‘domme’ opmerkingen van de vragensteller aan voor een zoveelste meesterwerkje. Bölöni, dat is het Mekka van het ongemakkelijke interview', aldus Mulder.