‘CIES: Niet KDB of Hazard maar Lukaku is momenteel het meeste geld waard’

‘CIES: Niet KDB of Hazard maar Lukaku is momenteel het meeste geld waard’

Gepubliceerd: donderdag 9 januari 2020 om 08:28do 09-01-2020 om 08:28

Het International Center For Sport Studies of kortweg CIES, wordt algemeen beschouwd als een betrouwbare bron omtrent de marktwaardes van voetballers. Opvallend: hun algoritme duidt niet De Bruyne of Hazard aan als meest waardevolle Belg.

Verschillende factoren worden geïntegreerd in het algoritme van het statistisch bureau, zo hebben onder meer positie, leeftijd, club en vormcurve allemaal hun invloed op de marktwaarde van een speler. Onlangs stelde CIES de top 100 van meest waardevolle spelers op, en als we kijken naar de Rode Duivels zijn er toch enkele verassingen.

Zo vinden we Romelu Lukaku terug als eerste Belg op de lijst. Met een marktwaarde van 100 miljoen euro staat hij net in de top twintig. Lukaku wordt gevolgd door Eden Hazard (90 miljoen euro, plaats 32) en ietwat verassend Youri Tielemans (80 miljoen euro, plaats 47). Voor Kevin De Bruyne moeten we een stukje verder omlaag kijken. De dirigent van Man City staat op plaats 73 met een marktwaarde van 70 miljoen euro.

Kylian Mbappé is dan weer weinig verassend de duurste speler op deze aardbol. De Fransman heeft een marktwaarde van 265 miljoen euro.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws