Mbokani mag training overslaan bij Antwerp: Niemand klaagt daarover

Mbokani mag training overslaan bij Antwerp: "Niemand klaagt daarover"

08-01-2020 17:15 Laatste update: 17:16
12

Dieumerci Mbokani is één van de belangrijkste kandidaten voor de Gouden Schoen. Bij Antwerp geloven ze alvast in zijn kansen. Ploegmaat Alexis De Sart heeft een grenzeloos respect voor 'Dieu'.

Het belang van Mbokani bij Antwerp is dan ook enorm. "Hij krijgt een lastige bal en doet daar toch iets mee, zodat we gevaar kunnen creëren. Dat is een kwestie van techniek en van je lichaam goed gebruiken om het tussen de bal en de verdediger te plaatsen. Zodra de gast tegenover hem een beweging maakt, kapt en draait hij. Hij blijft daar heel rustig onder. Zo kunnen wij in balbezit blijven", geeft hij aan bij Sport/Voetbalmagazine.

In het dagelijkse leven is hij veel minder prominent aanwezig. "Hij praat weinig, bijna nooit, hij is de rust zelve. Maar zodra de wedstrijd begint, ondergaat hij een gedaanteverwisseling. Zijn groot aantal gele kaarten valt vooral te verklaren door frustratie. Hij wil altijd top zijn en hij wil dat zijn ploegmaats altijd honderd procent zijn. Wanneer het dan niet loopt zoals hij wil, kan hij zich opwinden en dan pakt hij domme kaarten. Zo'n hardnekkigheid op die leeftijd, dat zie je niet zo vaak."

Antwerp moet zijn spits wel regelmatig laten rusten. "Hij werkt niet elke training met ons af. László Bölöni laat hem soms rusten, zodat hij zich kan laten verzorgen. Dat is onontbeerlijk, want op je 34e recupereer je niet zo snel als in het begin van je carrière. Niemand klaagt daarover, natuurlijk, want we weten dat hij het verschil maakt in het weekend. Als de coach hem zou verplichten om tijdens de week dezelfde inspanningen te leveren als de andere spelers, dan zou hij zulke statistieken niet kunnen voorleggen."