VP 11, de rechtsbuiten: Dribbelkonten en toekomstige Rode Duivel

VP 11, de rechtsbuiten: Dribbelkonten en toekomstige Rode Duivel

07-01-2020 15:45 Laatste update: 23:55
4

De eerste seizoenshelft van de Jupiler Pro League zit er alweer op. VoetbalPrimeur.be nomineert enkele namen om het sterkste elftal samen te stellen. Jouw keuze telt uiteraard mee. De stemming wordt voor 50% door de bezoekers en 50% door de redactie gekozen. Na de doelman, links-en rechtsback, centrale verdediger, nummer zes, nummer acht en nummer 10 is het nu de beurt aan de rechtsbuiten.

Junya Ito – KRC Genk
De Japanse dribbelaar is dit seizoen één van de lichtpunten bij KRC Genk. Met twee doelpunten en zes assists in de Jupiler Pro League is Ito ook belangrijk voor de Limburgers. De rechtsbuiten staat nog onder contract bij Kashiwa Reysol, maar KRC Genk heeft een optie tot koop.

Gianni Bruno – Zulte Waregem
Bruno werd overgenomen van Cercle Brugge en de buitenspeler vangt het vertrek van Theo Bongonda goed op. In totaal maakte Bruno dit seizoen al negen doelpunten bij Essevee.

Emmanuel Dennis – Club Brugge
Dennis zorgt soms voor frustratie bij de supporters van Club Brugge door zijn vele dribbels, maar de buitenspeler zorgt altijd voor gevaar. In de competitie scoorde hij vijf keer en ook in de Champions League maakte de Nigeriaan indruk. Heeft een marktwaarde van 12 miljoen euro.

Maxime Lestienne – Standard Luik
Lestienne kan zowel op de linker- als op de rechterflank worden geposteerd. Dit seizoen is de buitenspeler, na een moeilijke periode, zeer goed op schot. De winger heeft zeven doelpunten en drie assists achter zijn naam staan en klopt ook aan de deur van de Rode Duivels.