Rooney grijpt leidersrol bij Derby County: 'Geen twijfel dat hij manager wordt'

Rooney grijpt leidersrol bij Derby County: 'Geen twijfel dat hij manager wordt'

Gepubliceerd: zondag 5 januari 2020 om 23:21zo 05-01-2020 om 23:21

Volgens Phillip Cocu beschikt Wayne Rooney over alle kwaliteiten om in de toekomst manager te worden. De Nederlandse trainer is er dan ook zeker van dat Rooney na zijn carrière als speler als trainer aan de slag gaat.

"Hij is heel geïnteresseerd in de tactieken en hoe we onszelf voorbereiden op de trainingen en wedstrijden", vertelt Cocu na de met 0-1 gewonnen FA Cup-wedstrijd tegen Crystal Palace, geciteerd door The Mirror. "Geen twijfel dat hij in de toekomst een manager wordt."

"Wanneer we een partij acht tegen acht spelen praat hij met de individuele spelers en de jonge gasten", vervolgt Cocu. "Dat is iets natuurlijks, dat doet hij altijd. Maar wanneer we ons aan het voorbereiden zijn of situaties analyseren, maakt hij er altijd deel van uit in het kantoor van de coaches. Hij is er erg in geïnteresseerd, niet alleen nu, maar ook in zijn tijd bij Manchester United."

Voor Cocu en Derby County gaat het avontuur in de FA Cup verder na een knappe 0-1 overwinning op bezoek bij Premier League-club Crystal Palace.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws