Diagne heeft het hoog in de bol: President, je haalt beste schutter van Afrika

Diagne heeft het hoog in de bol: "President, je haalt beste schutter van Afrika"

28-12-2019 11:21 Laatste update: 11:29
6

Dat Mbaye Diagne een nogal hoge dunk heeft van zichzelf, is intussen algemeen geweten. Na Nieuwjaar zal de Senegalees niet meer uitkomen voor Club Brugge na enkele schadelijke fratsen, maar dat heeft hoegenaamd niets met zijn voetbalkwaliteiten te maken, vindt Diagne zelf.

In gesprek met Het Nieuwsblad geeft Diagne in de eerste plaats nog eens aan waarom hij deze zomer uitgerekend naar Club Brugge wilde overstappen. "Ik ben destijds naar Brugge gekomen voor de Champions League, niet voor de competitie", vertelt de aanvaller. Mede daarom viste RSC Anderlecht achter het net.

Als we Diagne mogen geloven, zag Club het helemaal zitten in hem. "De coach zei me: je bent een speler die matchen kan doen kantelen. Je bent een winnaar. Ook de voorzitter van de club zei me dat in zijn bureau. Ik zei hem: President, je haalt de beste schutter van Afrika binnen", klinkt het hoogdravend.

Uiteindelijk deed Diagne het qua doepuntenpercentage nog niet eens zo slecht. In de Jupiler Pro League strandde de Senegalees op vier doelpunten in 177 speelminuten, goed voor één goal om de 44 minuten. Daar had er nog eentje kunnen bijkomen in de Champions League, ware er niet het beruchte penalty-incident op Paris Saint-Germain.