Gent verwacht nieuwe veldslag op Sclessin: Hun veld oogt ook niet echt goed

Gent verwacht nieuwe veldslag op Sclessin: "Hun veld oogt ook niet echt goed"

25-12-2019 12:20
6

Voor KAA Gent het nieuwe jaar induikt, wacht er nog een uitdaging van formaat: een verplaatsing naar Standard Luik. Beide ploegen staan momenteel op een plek die recht geeft op Play-Off 1, maar de concurrentie ligt op de loer. Jess Thorup verwacht een lastig duel in Luik.

Dat heeft onder meer te maken met de staat van de grasmat op Sclessin. Die is namelijk erg slecht. Gent heeft wel een voordeel: afgelopen weekend tegen Club Brugge (1-1) lag het eigen terrein ook niet al te best. "Ik zag hun grasmat, die oogt ook niet echt goed", beaamt Thorup bij Het Nieuwsblad. "Daar moeten we ons dus ook zeker op voorbereiden. Maar het wordt uiteraard toch vooral een duel tussen twee ploegen die zo veel mogelijk punten willen sprokkelen met het oog op Play-Off 1."

Kerstvoetbal, het blijft een topic waar veel meningen over bestaan. Thorup lijkt er niet al te veel moeite mee te hebben. "We werken een heel normale wedstrijdvoorbereiding af. Uiteraard hebben we met de jongens wel gesproken over die feestdagen, maar uiteindelijk zullen we op Kerstdag gewoon ook weer trainen en ons optimaal voorbereiden op het duel in Luik. Hopelijk kunnen we donderdagavond in elk geval de eerste helft van dit seizoen goed afsluiten", eindigt Thorup.

Gent heeft er alvast een uitstekend half jaar op zitten. In 20 speeldagen sprokkelde het 36 punten, waardoor het nu de derde plek bekleedt. Bij een nederlaag op bezoek bij Standard kan het jaar echter eindigen in mineur. Op die manier wippen de Rouches sowieso over Gent en zou ook Sporting Charleroi haasje-over kunnen spelen.