Vanhaezebrouck hekelt kerstvoetbal in JPL: Hopelijk gaan we niet de Engelse toer op

Vanhaezebrouck hekelt kerstvoetbal in JPL: "Hopelijk gaan we niet de Engelse toer op"

24-12-2019 09:46 Laatste update: 09:47
8

In de Jupiler Pro League wordt er al enkele jaren gevoetbald tussen Kerst en Nieuwjaar. Hein Vanhaezebrouck vindt dat best ok, al wil de analist dat de KBVB ook niet overdrijft met wedstrijden na 26 december.

"Er zijn verschillende redenen om tegen te zijn. Maar ik ben vooral geen voorstander van kerstvoetbal omdat wij Belgen van familiefeesten houden. En kerst is toch hét familiegebeuren bij uitstek. Geloof me, bij sommige spelers is de motivatie om in deze periode te voetballen ver zoek, zeker als ze dan ook nog - in tegenstelling tot wat ze gewoon zijn - op afzondering moeten, zoals die van Cercle Brugge", aldus Vanhaezebrouck in Het Nieuwsblad.

"Ik snap wel waarom trainers voor zo'n afzondering kiezen, want je weet niet wat je spelers op kerstavond uitsteken - de tafel ligt vol met lekkernijen die niet gepast zijn om de dag erna te voetballen. Maar je doet er soms meer slecht mee dan goed. Je haalt hen weg uit de familie, en daar hebben sommigen moeite mee. Dat merk je niet alleen op training - je ziet zo wie geen goesting heeft -, dat uit zich ook in de resultaten", gaat de analist verder.

Vanhaezebrouck hoopt dan ook dat de Pro League het kerstvoetbal binnen de perken houdt. "En hopelijk gaan we zeker niet de Engelse toer op, waar er dus ook nog op 28 en 29 december en nieuwjaarsdag wordt gespeeld. Liverpool moest er dan ook nog het WK voor clubs bijnemen: onvoorstelbaar."