Verheyen geeft raad: Club Brugge kan ander type spits gebruiken

Verheyen geeft raad: "Club Brugge kan ander type spits gebruiken"

23-12-2019 13:30
3

Bij Club Brugge werd Percy Tau na amper 35 minuten al gewisseld. Gert Verheyen is niet zo verbaasd. De match tegen KAA Gent was gewoon niet geschikt voor Tau.

"Al na 35 minuten werd Percy Tau vervangen. Niet onterecht. Dat lag aan het profiel waarnaar de aard van de match vroeg. Door de slechte staat van het veld werd er veel lang gespeeld. Daardoor wordt meer verwacht dan puur vernuft. Het voordeel was voor de sterke verdedigers aan beide kanten. Een spits moest in deze wedstrijd al sterk zijn om een duel te kunnen aangaan. Dat is Tau zijn ding niet", aldus Verheyen in Het Nieuwsblad.

"De Ketelaere, zijn vervanger, heeft wel het lichaam om dat te doen, én de techniek. Maar het was meer dan dat. Niet alle ballen die Tau verloor lagen aan verloren duels. Hij was ook ongelukkig in de passing en combinaties, als die er al waren. Acht van de twaalf ballen die hij kreeg, verloor hij. Zo werd weer onderstreept dat Club nog een ander profiel van spits kan gebruiken. Maar zelfs al komt die er niet, dan nog wordt het kampioen", verzekert Verheyen wel nog.