Zo kan het ook! Het geniale boetesysteem van Schalke 04

Zo kan het ook! Het geniale boetesysteem van Schalke 04

22-12-2019 22:07 Laatste update: 22:13

Benito Raman en Schalke doen het voorlopig uitstekend in de Bundesliga. Ondanks de knappe prestaties, gaat het er niet altijd even serieus aan toe bij de Duitse club. Zo hanteren ze bijvoorbeeld een wel erg creatief boetesysteem!

Benito Raman getuigt bij Eleven Sports wat de gepaste straffen zijn voor laatkomers bij zijn club. Waar te laat op training verschijnen traditioneel vaak gepaard gaat met een stevige boete, pakken ze het bij Schalke anders aan.

"Wij gebruiken hier een soort rad van fortuin. De laatkomer moet daaraan draaien en zo wordt de straf bepaalt", aldus Raman. Een creatief idee, al zijn de straffen misschien nog wel een tikkeltje creatiever. Zo weet Raman te vertellen dat de laatkomer soms een dag met een (trage) smart moet rijden of training moet geven aan een jeugdploegje. Sommige gelukzakken komen echter weg met een boete van één euro.

Zo veel geluk heeft Raman nog niet gekend, onze landgenoot moest door een speling van het lot een volledige dag in een niet al te snelle Smart rondrijden. "als je maar een kwartiertje moet rijden is dat niet zo erg, maar voor lange afstanden is het toch echt vervelend dat je niet sneller dan 100km/h kan", haalt Raman al lachend de anekdote boven.