KAA Gent dacht aan Club Brugge-coach Clement: We hebben de contacten stopgezet

KAA Gent dacht aan Club Brugge-coach Clement: "We hebben de contacten stopgezet"

Gepubliceerd: zaterdag 21 december 2019 om 11:48za 21-12-2019 om 11:48

Laatste update: zaterdag 21 december 2019 om 11:51za 21-12-2019 om 11:51

De trainerscarrière van Philippe Clement verliep als een sneltrein. Op twee jaar tijd schopte hij het van zijn debuut bij Waasland-Beveren tot de landstitel bij KRC Genk, om vervolgens bij 'zijn' Club Brugge te belanden. Al had zijn parcours er ook anders kunnen uitzien.

Zo vertelt Ivan De Witte, voorzitter van KAA Gent, dat hij er even aan dacht om Clement bij zijn periode bij Waasland-Beveren naar de Ghelamco Arena te halen, als opvolger voor Hein Vanhaezebrouck. "Inderdaad. Wij hebben toen beslist de contacten stop te zetten omdat hij nog was aangesloten bij een andere club", geeft hij toe in Het Nieuwsblad.

Van die beslissing heeft men bij Gent inmiddels wel spijt. "Ja. Al zie je ook dat Club Brugge de club van zijn hart is en dat hij dus wel snel weer zou vertrokken zijn. Als gewezen voorzitter van de Pro League leefde bij mij het gevoel dat we geen trainer konden weghalen bij een andere club", gaat de Gent-voorzitter verder.

Momenteel denkt De Witte daar al anders over. "Nu, als je me in retrospect zou vragen of we de contacten opnieuw zouden stopzetten, dan zou ik nee zeggen. We zouden voort onderhandeld hebben. Zo'n houding is misschien niet goed, maar we moeten ook niet als enige club naïef zijn."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws