De hel van Sclessin wacht op Anderlecht: Zal er met de jonge spelers over praten

De hel van Sclessin wacht op Anderlecht: "Zal er met de jonge spelers over praten"

Gepubliceerd: vrijdag 13 december 2019 om 16:53vr 13-12-2019 om 16:53

RSC Anderlecht staat voor de weken van de waarheid. Zondag zet het een uiterst zwaar vijfluik verder met een uitwedstrijd bij eeuwige rivaal Standard Luik. Stilaan moeten de Brusselaars eens wat zeges gaan opstapelen om richting Play-Off 1 op te schuiven. Punten halen op Sclessin is echter geen sinecure, beseft Frank Vercauteren.

"Zolang het mathematisch mogelijk is, moeten we erin geloven", herhaalde de trainer van Anderlecht op zijn persconferentie. "Natuurlijk zullen we een warme ontvangst krijgen in Luik, maar dat hoort bij het voetbal. Ik speel liever in zo’n omstandigheden. Ik zal er tijdens de laatste theorie wel met de jonge spelers over praten. We moeten ze ook geen schrik aanjagen. Iedereen moet sereen naar die match toeleven", aldus Vercauteren.

Door blessures bij enkele van de ervaren rotten (Nacer Chadli, Samir Nasri, Vincent Kompany uiteraard) doet Anderlecht het de voorbije weken steevast met een erg jong elftal. Recent sneuvelde zelfs het record: 20,9 jaar jong was Anderlecht tegen Sporting Charleroi. Door dat gebrek aan ervaring zou het wel eens kunnen dat Adrien Trebel straks aan de aftrap verschijnt in Luik.

Geen excuses
Vercauteren ging ook wat dieper in op het veld van Standard. Dat ligt er dramatisch bij, viel nog te zien tijdens het Europese duel met Arsenal FC (2-2). "Dat veld mag geen excuus zijn", countert Vercauteren meteen. "Op Neerpede liggen ook niet alle terreinen goed en we trainden op eentje met gelijkaardige omstandigheden."

Wél een meevaller voor Anderlecht: Michel Preud'homme kan geen beroep doen op Mehdi Carcela en Paul-José Mpoku, allebei geschorst. "Ook dat Carcela en Mpoku eventueel niet meedoen, zal geen invloed hebben", verzekert Vercauteren. "Dat is jammer voor hun coach, maar ze hebben genoeg anderen om hen te vervangen. We spelen tegen Standard en niet tegen Carcela en Mpoku."

Poll

Wat doet Anderlecht op bezoek bij Standard?

(335 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws