'Als Club Europa League haalt, wil het in januari toeslaan om competitief te zijn'

'Als Club Europa League haalt, wil het in januari toeslaan om competitief te zijn'

Gepubliceerd: woensdag 11 december 2019 om 15:21wo 11-12-2019 om 15:21

Club Brugge sluit woensdagavond haar Champions-League-avontuur af tegen het grote Real Madrid. Als Club minstens even goed doet als concurrent Galatasaray in PSG óf als Galatasaray er überhaupt niet in slaagt om te winnen, gaat Blauw-Zwart verder in de Europa League. Daarin is het ambitieus, zo blijkt.

Sportwereld brengt naar buiten dat de top van Club Brugge ingezien heeft dat het wat kan betekenen op Europees vlak. Dat heeft de voorbije Champions League geleerd. Door enkele individuele dwalingen (bv. de langdurige schorsing van Ruud Vormer of het penaltydebacle met Mbaye Diagne in Parijs) liet Club zelfs een heuse stunt schieten, is de analyse van het bestuur.

Dat heeft een invloed op het transferbeleid van de komende wintermercato. Daarin wil Club mikken op enkele gevestigde waarden met ervaring, zodat de huidige koploper uit de Jupiler Pro League ook na Nieuwjaar competitief kan zijn op het Europese toneel. Die nieuwe aanwinsten zouden zo mee de basis kunnen vormen van het elftal dat volgend seizoen wél moet proberen doorstoten in de Champions League. Als Club de CL haalt, uiteraard ...

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Waar moet Club op mikken, als het de EL-knock-out-fase haalt?

(268 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws