VAR aangepakt na STVV - Club Brugge: Toonvoorbeeld van hoe je systeem verkloot

VAR aangepakt na STVV - Club Brugge: "Toonvoorbeeld van hoe je systeem verkloot"

Gepubliceerd: zondag 8 december 2019 om 06:59zo 08-12-2019 om 06:59

Club Brugge is zaterdag met de schrik vrij gekomen tegen STVV. Het won met 1-2, maar deed dat niet dankzij VAR Laforge. Die besloot om een doelpunt van Club Brugge af te keuren. Een onbegrijpelijke beslissing volgens de analisten bij Play Sports.

"Ik heb die fase nu al vier of vijf keer bekeken en ik zie hier geen fout. Ik heb nog altijd veel moeite om hier een fout in te zien", geeft Simaeys aan bij Play Sports. "Ik vind dat een gebrek aan voeling aan het spel van de VAR."

Daar gaat ook Geert De Vlieger mee akkoord. "Bij de VAR kijken ze hier weer niet naar een 'clear error'. Ik zie niet in hoe je bij het doelpunt kan zeggen dat de scheidsrechter een fout niet heeft gezien. Als je lang genoeg kijkt, zal je ergens wel eens een duw vinden bij een hoekschop. Maar de VAR had hier volgens mij niet moeten ingrijpen."

"Je moet veel te lang zoeken om iets te vinden", voegt Vanhaezebrouck er nog aan toe. "Dan is het ook geen clear error, zo simpel is het", aldus de analist.

Niet consequent
Uiteindelijk scoorde Club Brugge nog een tweede (of derde) keer. Dat doelpunt werd echter niet afgekeurd. "Als je die eerste een overtreding vindt, dan is het die tweede ook", vindt De Vlieger.

"Die VAR vindt de eerste wel een overtreding en die tweede dan weer niet. Je moet consequent twee keer afkeuren", geeft hij aan. "Als je ballen aan je lijf hebt, dan moet je ook durven die tweede af te keuren. Een schoolvoorbeeld van hoe je het VAR-systeem gaat verkloten", besluit De Vlieger scherp.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Werd het doelpunt terecht afgekeurd?

Ja
19%
Nee
81%
(1820 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws