Club Brugge kraakt op Stayen STVV pas in de slotfase

07-12-2019 22:20
140

Club Brugge is weer drie punten rijker. Zaterdag moest het diep gaan tegen STVV om te winnen. Pas in de slotfase kon Federico Ricca de 1-2 eindstand op het bord zetten.

STVV koos ervoor om tegen Club Brugge te spelen met een dubbele muur. Die tactiek pakte lang goed uit, want Blauw-Zwart beet haar tanden stuk op de Kanaries. Zelf kwam STVV 20 minuten niet over de eigen helft. Toen het dat wel een keer deed, scoorde het ook meteen. Na een vrije trap viel de bal voor de voeten van Boli. Met het nodige geluk kon de aanvaller Mignolet verslaan.

Club Brugge bleef beuken en kreeg vlak voor de rust het doelpunt waar het recht op had. Mata zwierde bal voor doel en Balanta trof raak. Voor de verdediger was het zijn eerste doelpunt van het seizoen. In de tweede helft kwam STVV beter voor de dag, maar het was opnieuw Balanta die de netten deed trillen. Helaas voor hem was er een VAR en uiteindelijk werd zijn doelpunt afgekeurd.

STVV leek een gelijkspel uit de brand te slepen, maar dat was zonder Ricca gerekend. Vlak voor het einde zette de verdediger de 1-2 op het bord.
Club Brugge telt nu 42 punten. Dat zijn er 7 meer dan Standard. De Rouches spelen zondag nog op het veld van Moeskroen. STVV staat nu 10e met 21 punten.