KAA Gent kan Club Brugge en Anderlecht voorbijstreven: “Dat is ongelooflijk”

KAA Gent kan Club Brugge en Anderlecht voorbijstreven: “Dat is ongelooflijk”

28-11-2019 08:15
46

KAA Gent is opgeklommen naar de 40e plek op de UEFA Club Coëfficent Ranking, de hoogste positie van de Buffalo’s. Als Gent zich kwalificeert voor de volgende ronde wordt het de hoogst geklasseerde Belgische club. Dan streeft KAA Gent Club Brugge en RSC Anderlecht voorbij.

Ivan De Witte is in de wolken. "Dat is ongelooflijk", begint De Witte aan Het Laatste Nieuws. "In de appreciatie van de Belgische clubs in de media durft de historische waarde nogal doorwegen, vind ik. Als je dan ziet dat wij de best presterende Belgische club van de voorbije vijf jaar kunnen worden - vóór Anderlecht en Club - dan betekent dat toch wel wat.”

KAA Gent speelde ook sterk in het verleden in de Champions League. “In het eerste van die voorbije vijf jaar hebben we geweldig gepresteerd in de Champions League, het jaar daarna waren we zeer goed in de Europa League. We hebben dan twee wat moeilijkere jaren gekend, maar nu pikken we het weer op. Je kan niet geloven hoe gigantisch blij mij dat maakt. Meer en meer vind ik dat wij als club respect verdienen”, aldus De Witte.