Club Brugge is nog niet het nieuwe Ajax, Jan Mulder weet ook waarom

Club Brugge is nog niet het nieuwe Ajax, Jan Mulder weet ook waarom

27-11-2019 20:23
22

Club Brugge bleef tegen Galatasaray steken op een 1-1 gelijkspel. Het blijft daardoor op de derde plek staan, al zat er ook meer in voor de Bruggelingen. Dat gevoel had ook Jan Mulder.

"Die gelijke spelen zijn wel te weinig", zegt Jan Mulder bij VTM Nieuws. "Ik heb die thuiswedstrijd gezien tegen Galatasaray, daar had meer in gezeten. Toen was Club iets te nederig ten opzichte van zichzelf, maar ze hadden moeten winnen. PSG en Real Madrid zijn nog wel iets te hoog gegrepen. Als ze derde worden is het dus ok", klonk het.

Een 'kleinere' club als Ajax schopt het echter wel ver in de Champions League. Mulder weet ook waarom. "Dat is de mystiek van het talent", klinkt het enigszins filosofisch. "Club Brugge heeft ook maturiteit, maar minder. Zo heeft Ajax met een Ziyech misschien toch net iets meer dan een Vanaken", analiseert Mulder.

Na de partij tegen Galatasaray ging het toch vooral over de rode kaarten van Clinton Mata en Krépin Diatta. "Het was alles of niks", voegt Mulder er nog aan toe. "En je hebt dan net alles bereikt, want meer zat er niet, en dan word je fatalistisch en kan het je niets meer schelen. Dat is niet dom, maar eerder onnadenkend. Maar waarom moet dat shirt uit, wat is de psychologie erachter", vraagt de Nederlander zich toch af.