Opvallend: Rusland speelt in oude tenues tegen Rode Duivels door fout Adidas

Opvallend: Rusland speelt in oude tenues tegen Rode Duivels door fout Adidas

Gepubliceerd: woensdag 13 november 2019 om 13:14wo 13-11-2019 om 13:14

Laatste update: woensdag 13 november 2019 om 13:16wo 13-11-2019 om 13:16

Adidas is zwaar de mist in gegaan met de tenues van de Russische nationale ploeg. De Russische voetbalfederatie is niet te spreken over het voorval en de nationale ploeg zal aantreden met de oude shirts tegen Rode Duivels.

Adidas stelde meerdere nationale tenues voor. Bij de shirts van Rusland ging er echter niets grandioos mis met het ontwerp. Op de nieuwe tenues zijn de kleuren van de Russische vlag te zien, maar in de omgekeerde volgorde. De vlag is wit, blauw rood, van boven naar beneden. Aan de mouwen is het nieuwe tenue echter rood, wit en blauw.

Dat is in het verkeerde keelgat geschoten bij de Russen. De voetbalfederatie van Rusland zal binnenkort met Adidas rond de tafel gaan zitten om het probleem te bespreken. De shirts werden al wel te koop aangeboden in Rusland. Tegen de Rode Duivels zullen de Russen aldus in hun oude tenue aantreden.

Duitsland
Ook zou de Duitse nationale ploeg problemen hebben met de nieuwe tenues. De spelling van enkele namen zijn verkeerd. Zo werd 'Hector' naar 'Hecktor' vertaald en ook Luca Waldschmidt werd foutief gespeld en kwam als 'Waltschmidt' uit de bus. Adidas verontschuldige zich al voor het voorval.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws