Martinez herkent zichzelf in collega Serneels: Dat is de winnaarsmentaliteit

Martinez herkent zichzelf in collega Serneels: "Dat is de winnaarsmentaliteit"

Gepubliceerd: dinsdag 12 november 2019 om 23:46di 12-11-2019 om 23:46

De Rode Duivels trekken zaterdag naar Rusland om hun ongeslagen status in de EK-kwalificatiefase te verdedigen. Als voorsmaakje woonde bondscoach Roberto Martinez dinsdagavond de EK-kwalificatiewedstrijd van de Red Flames tegen Litouwen bij. De Flames haalden zwaar uit: 6-0.

Na afloop van de partij was Martinez vol lof voor de vrouwelijke tegenhangers van de Duivels. "Ik heb zeker genoten", verzekert de Spanjaard bij Het Laatste Nieuws. "Het is niet makkelijk om een goed georganiseerd team te ontwrichten. Teams spelen nu al met een andere benadering tegen de Flames. Maar de focus van de speelsters zat juist."

Martinez had bovendien mooie woorden over voor zijn collega-bondscoach Yves Serneels. Ondanks de zwakte van de Litouwse opponent weigerde Serneels enkele sterspeelsters rust te gunnen, net zoals Martinez dat niet graag doet. "Dat is de winnaarsmentaliteit en vergelijkbaar met de Duivels", aldus Martinez. "Op dit niveau wil je elke match winnen. Ives creëert een goede groep aan speelsters die competitief zijn en elkaar willen uitdagen voor de plekjes in het team."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws