Jupiler Pro League is 15 speeldagen ver, Mazzu 4e trainer die wordt bedankt

Jupiler Pro League is 15 speeldagen ver, Mazzu 4e trainer die wordt bedankt

Gepubliceerd: dinsdag 12 november 2019 om 11:44di 12-11-2019 om 11:44

Laatste update: dinsdag 12 november 2019 om 16:06di 12-11-2019 om 16:06

De Jupiler Pro League is vijftien speeldagen ver. Het trainerskerkhof geraakt ondertussen gevuld. Felice Mazzu is al de vierde trainer die dit seizoen werd bedankt voor bewezen diensten.

Het duurde dit seizoen vijf speeldagen alvorens de eerste trainer zijn C4 kreeg. Adnan Custovic kreeg na een 1 op 15 bij Waasland-Beveren de bons. Na een korte periode van Dirk Geeraerd nam Arnauld Mercier over op de Freethiel. Mercier liet Seraing achter zich. Daar was hij technisch directeur.

In oktober besloten twee clubs om van trainer te wisselen. Na een 6 op 27 mocht 'T1' Simon Davies op 3 oktober bij RSC Anderlecht plaatsmaken voor Frank Vercauteren. Jonas De Roeck nam maar heel even de honneurs waar in Brussel. Bij Oud-Heverlee Leuven was men daar niet zo blij mee. OHL zag immers haar technisch directeur vertrekken.

Vier dagen na de wissel bij Anderlecht besloot ook Cercle Brugge om afscheid te nemen van haar trainer. Bernd Storck nam de plaats van Fabien Mercadal over. De Fransman kreeg de rekening voor de rode lantaarn en een vroege bekeruitschakeling gepresteerd.

Mazzu mocht zijn kastje bij Genk op 12 november leegmaken. Net zoals Davies en Marcedal was hij pas dit seizoen actief bij de ploeg, die hem nu bedankte. Bij Genk neemt Domenico Olivieri tijdelijk over, maar de landskampioen gaat wel op zoek naar een definitieve vervanger voor Mazzu.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is het ontslag van Mazzu terecht?

(918 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws