Eerste nederlaag voor Club Brugge, Antwerp wint na match vol commotie

10-11-2019 16:32
73

Club Brugge is niet langer meer ongeslagen in de Jupiler Pro League. Zondag verloor Blauw-Zwart met 2-1 van Royal Antwerp FC. Voor de pauze werd de match even gestaakt. Na de rust was een strafschop voor Antwerp het gespreksonderwerp.

Voor Antwerp – Club Brugge had iedereen gehoopt op vuurwerk van de spelers, maar het waren de fans die met pyrotechnisch materiaal op de proppen kwamen. Vlak voor de 0-1 van Siebe Schrijvers – de aanvaller scoorde met het nodige geluk – zorgden de Antwerp-fans voor rook op de Bosuil. Het was het eerste incident van de avond.

Vlak voor de rust lieten de fans van Antwerp zich weer gaan. Na een fase met De Laet vlogen er bekertjes op het veld. Bram Van Driessche was het gedrag van de supporters beu. De scheidsrechter legde de match drie minuten voor de rust tijdelijk stil. Bij het hervatten van de partij liet de stadionomroeper duidelijk weten dat bij herhaling van het wangedrag een forfaitnederlaag voor Antwerp volgde.

In het begin van de tweede helft ging Dieumerci Mbokani in de zestien tegen de grond. De scheidsrechter oordeelde strafschop. De VAR greep daarna niet in. Vanaf elf meter maakte Mbokani de gelijkmaker. Na 64 minuten toonde Lamkel Zé zijn klasse. Op links kwam hij met een geweldige inspanning en gaf de bal voor. Via een eigen doelpunt klom Antwerp op 2-1.

Ondanks de nederlaag blijft Club Brugge aan de leiding staan in de Jupiler Pro League. Blauw-Zwart behoudt een voorsprong van zes punten op eerste achtervolger Standard. Door de zege duikt Antwerp weer de top zes in.