OFFICIEEL: Club Brugge vindt nieuwe aanwinst in Brazilië voor FIFA-team

OFFICIEEL: Club Brugge vindt nieuwe aanwinst in Brazilië voor FIFA-team

08-11-2019 17:05 Laatste update: 17:17
5

Club Brugge heeft een nieuwe aanwinst gevonden, al zal die geen minuut spelen voor Blauw-Zwart. Met Matheus Longaray de Carvalho Freitas heeft Club Brugge een nieuwe FIFA-speler in huis gehaald. De eerste buitenlander ooit voor een Belgisch team.

Dat kondigt Club Brugge aan via de officiële kanalen. Matheus Longaray de Carvalho Freitas, spelersnaam Longaray, komt uit Brazilië en is de eerste buitenlandse E-Sporter ooit voor een Belgische club.

Longaray is één van de grote namen in de FIFA eSportswereld. 'Net zoals op voetbalgebied, wil Club Brugge ook in eSports een voortrekkersrol spelen. Met Longaray haalt Blauw-Zwart een speler in huis die in het voorbije seizoen zich bewees op de FUT Champions Cups in Boekarest en Atlanta', klinkt het.

'Daar raakte Longaray respectievelijk bij de laatste 16 en de laatste 32. Daarnaast kwalificeerde hij zich ook voor de eLiga Sul, een Braziliaanse competitie, georganiseerd door voetballegende Ronaldinho', schrijft Club Brugge. 'De Braziliaan toonde al dat hij zich kan meten met de wereldtop, met overwinningen tegen Nraseck en Faze Tass en zal dat dit seizoen voor Club Brugge proberen te doen in het internationale FIFA-circuit.'