Dubbele malaise bij KV Oostende: Waar rook is, is vuur

Dubbele malaise bij KV Oostende: "Waar rook is, is vuur"

28-10-2019 17:30
3

Het zijn zeer moeilijke tijden voor KV Oostende. De club verkeert financieel in zwaar weer, terwijl de resultaten op het veld evenmin tot optimisme stemmen. Ondertussen proberen de spelers zich te focussen op een sportieve wederopstanding.

KV Oostende heeft sinds augustus geen enkele match meer gewonnen in de competitie. Brecht Capon wil de geldproblemen niet als excuus gebruiken. "Voor ons speelt dit evenwel niet mee. We zijn altijd correct en tijdig betaald, het is aan andere mensen om dit op te lossen. Wij doen ons werk op het trainingsveld en in de matchen", laat Capon weten aan Het Laatste Nieuws.

Capon kan echter niet ontkennen dat er achter de schermen zorgen zijn. "Waar rook is, is vuur. Als je al twee jaar moet zeggen dat het moeilijk is en twee jaar naar Nicolas Lombaerts moet wijzen, dan weet je dat er niet veel geld over is."

Ploegmaat Wout Faes wil zich samen met de rest van de groep snel herpakken. "De voorzitter is komen praten en zei dat dit zal worden opgelost. Het valt allemaal een beetje samen - de slechte prestaties en de geldproblemen -, maar het één mag het ander niet beïnvloeden", klinkt het.

KVO ging zaterdag met 2-0 onderuit bij Zulte Waregem. De Kustboys staan met elf punten slechts dertiende.