Zomertransfer van KAA Gent haalt selectie niet meer: Jammer

Zomertransfer van KAA Gent haalt selectie niet meer: "Jammer"

25-10-2019 12:00
5

KAA Gent speelt zondag tegen STVV. Voor Alessio Castro-Montes is dat een bijzondere match, want hij werd opgeleid bij STVV. De kans dat hij speelt is echter nihil.

Castro-Montes begon het seizoen in de basis en verzamelde drie assists, maar raakte daarna geblesseerd. Hij is al enkele weken fit, maar haalde de selectie sindsdien nog niet.

"Nu ik fit ben, is het doel om zo snel mogelijk weer een plaatsje in de wedstrijdselectie te veroveren", vertelt hij in Het Belang Van Limburg. "Als je 's avonds je naam dan bij de assistenranking op Sports Late Night ziet staan, is dat leuk. Alleen jammer dat ik niet de kans krijg om die statistieken hoog te houden, ik zal het zelf moeten afdwingen."

Mikael Lustig is voorlopig te sterk voor hem. "De bedoeling was om mij aan te trekken als jonge stand-in voor Michael Lustig. Hij is zeer ervaren en speelde nog bij Celtic. Hij kan mij bijscholen op verdedigend vlak. Van coach Thorup mocht ik soms ook op het middenveld invallen. Verder leer ik op training veel bij van Frédéric Dupré, die zelf nog back is geweest. Hij jut me op voor de één-tegen-één-duels. Ik ben zeer tevreden met mijn transfer, ook al wil een voetballer altijd spelen."

STVV
Castro-Montes kijkt toch nog uit naar zondag. "Het blijft een speciale match voor mij. Veel vrienden hebben een abonnement op STVV en zullen er zijn. Afwachten of ik de kern haal. Op het kunstgras wordt het voor ons alleszins iets moeilijker. De Kanaries zitten misschien in een mindere periode, maar thuis blijven ze sterk. Ze klopten toch al Standard. We zijn op onze hoede."