Rutten haalt uit naar Anderlecht: Ik had eerder naar hem geluisterd

Rutten haalt uit naar Anderlecht: "Ik had eerder naar hem geluisterd"

25-10-2019 10:30
8

Fred Rutten kende vorig seizoen een woelige periode bij Anderlecht. Hij moest uiteindelijk dan ook vertrekken. In Het Laatste Nieuws velt hij zijn oordeel over speler-manager Vincent Kompany.

Met Kompany erbij vielen de resultaten tegen, maar dat zorgde niet voor twijfels over zijn positie. "Stond ik nu in de schoenen van Vincent Kompany, met die resultaten, ik was al lang ontslagen. Gegarandeerd. Kompany is een fantastische persoonlijkheid en een fantastische speler - zijn loopbaan is het beste bewijs. Maar de uitdaging die hij nu aangegaan is, is loodzwaar. En het zit nu allemaal wat tegen. Ik heb medelijden met hem, hij wil het beste voor Anderlecht."

Volgens Rutten moet hij zich vooral goed laten omringen. "Je moet mensen met een mening rond je hebben. Mensen met inhoud. Die je kunnen helpen. Zoals nu Frank Vercauteren - goeie zet. Maar het ontslag van Arnesen vind ik wel onverstandig. Frank is integer en heeft verstand van de materie. Ik had eerder naar hem geluisterd in plaats van hem aan de deur te zetten."

Rutten stelt zich ook vragen bij het veelvoud aan assistenten. "Ik heb destijds Ten Hag, Cocu en Van Bronckhorst gehad als assistenten. Zij boden kwaliteit en hadden visie. (denkt na) Ik kan binnen de actuele staf enkel oordelen over Jonas De Roeck en Pär Zetterberg. Ze houden beiden van voetbal, maar Jonas heeft meer ervaring dan Pär. (rolt met de ogen) Pär is er uit het niks gedropt. Niemand kende zijn functie. Dat maakte het proces erg lastig."