Thorup slaat mea culpa voor debacle in Brugge: Tegen mijn gewoonte in

Thorup slaat mea culpa voor debacle in Brugge: "Tegen mijn gewoonte in"

Gepubliceerd: zaterdag 19 oktober 2019 om 13:43za 19-10-2019 om 13:43

Laatste update: zaterdag 19 oktober 2019 om 13:54za 19-10-2019 om 13:54

KAA Gent tuimelde voor de interlandperiode even van haar wolkje. Op bezoek bij rivaal Club Brugge was het klasseverschil duidelijk: 4-0. Uit verschillende hoeken kreeg Jess Thorup kritiek, aangezien hij zijn tactische plaatje drastisch door elkaar had gegooid. Daardoor acteerde Gent onzeker in Jan Breydel.

In Het Nieuwsblad komt Thorup terug op zijn keuzes voor de kraker. "Ik sprak toen met Mikael Lustig de dag voor het duel Brugge en hij vond dat hij wat vermoeid was en niet op topniveau was", aldus de Deen. "Daarom besloot ik om hem te laten rusten. En als ik keek wie er nog op rechts kon spelen - Castro-Montes was out - bleken de opties niet zo ruim. Mede daarom besliste ik tegen mijn gewoonte in om ook eens wat meer rekening te houden met de tegenstander en hun sterktes."

"Maar ik voelde al tijdens de rust dat dit niet de juiste optie was", steekt Thorup de hand in eigen boezem. "We stuurden al meteen bij met een tweede spits en kozen terug voor de ruit op het middenveld. Een 1-1 vlak voor rust had ook al een groot verschil kunnen uitmaken, maar we moeten toegeven dat de tegenstander die dag misschien te sterk was. Daarnaast waren ook mijn wijzigingen niet perfect. Dit zijn ook leermomenten en vaak leer je meer uit een nederlaag."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws