Opleiding Anderlecht hofleverancier voor Rode Duivels, Club Brugge stelt teleur

Opleiding Anderlecht hofleverancier voor Rode Duivels, Club Brugge stelt teleur

Gepubliceerd: woensdag 16 oktober 2019 om 19:12wo 16-10-2019 om 19:12

Laatste update: woensdag 16 oktober 2019 om 19:24wo 16-10-2019 om 19:24

RSC Anderlecht en zijn jeugdopleiding heeft de meeste Rode Duivels afgeleverd. Club Brugge stelt op dat vlak teleur. Van de 41 door Roberto Martinez geselecteerde Rode Duivels komen er 12 uit de jeugd van paars-wit, meldt Het Nieuwsblad.

Een kanttekening is wel dat spelers zoals Michy Batshuayi, Marouane Fellaini en Dries Mertens werden afgeserveerd bij Anderlecht en moesten doorbreken bij een andere club. Toch komt bijna 30 procent van de huidige Rode Duivels-generatie uit de jeugd van Anderlecht.

“In Brussel woont de grootste populatie 8- tot 12-jarigen van het hele land, dat is een voordeel om te rekruteren. Maar je moet natuurlijk ook een goede opleiding hebben. De bedoeling is toch altijd zo veel mogelijk goede spelers op te leiden”, vertelt Jean Kindermands, jeugdverantwoordelijke van paars-wit.

Beerschot levert vijf Rode Duivels af, maar is de laatste jaren afgezakt. “Je hebt ook een stabiele club nodig. Beerschot, KV Mechelen en Lierse hebben ook altijd goede jeugd gehad, maar toen de A-ploeg het moeilijk kreeg, deelde de jeugd in de klappen”, aldus Kindermans.

Club Brugge
Club Brugge stelt op dat vlak echter teleur. Blauw-Zwart leverde de jongste drie jaar maar twee Rode Duivels af. Brandon Mechele en Birger Verstraete. Ter vergelijking: Virton doet even goed met Timothy Castagne en Thomas Meunier.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws