Standard neemt goede voorbeeld: We gaan proberen de stunt van Club te herhalen

Standard neemt goede voorbeeld: "We gaan proberen de stunt van Club te herhalen"

02-10-2019 16:27
3

Club Brugge speelde gelijk tegen Real Madrid (2-2), maar de West-Vlamingen zijn niet de enige Belgische vertegenwoordigers die een Europese topclub treffen deze week. Donderdagavond voetbalt Standard Luik immers op bezoek bij Arsenal FC. Directeur Alexandre Grosjean blikt vooruit op die prestigieuze confrontatie.

"Het is de derde keer dat we hen tegenkomen, het is een mythische club", geeft Grosjean bij RTBF zijn mening over Arsenal. In 2009 kwam Standard in de groepsfase van de Champions League uit tegen The Gunners. De thuiswedstrijd had het zomaar kunnen winnen, maar de Rouches gooiden een 2-0-voorsprong nog te grabbel (2-3). "Vooral aan die thuismatch houden we slechte herinneringen over", aldus Grosjean.

"De verplaatsing naar het Emirates is ongetijweld de moeilijkste", gaat de directeur verder. "Aan de andere kant is het echter ook de verplaatsing waar de spelers, de staf en de supporters het meest opgewonden over zijn. We moeten er voluit gaan spelen, zonder complexen."

Club Brugge
Dat elke ploeg aan het wankelen te brengen valt, bewees Club Brugge dinsdagavond nog. "Hoedje af voor Brugge, trouwens", strooit Grosjean met lof voor de concurrentie. "Laten we hopen dat we die stunt kunnen herhalen. Het ligt in onze filosofie om elke match tot het gaatje te gaan. Dat zit in de waarden van deze club."

"Arsenal heeft een ploeg waarvan de transferwaarde veel groter is dan de onze. Onze budgetten zitten niet in dezelfde categorie, wij leven niet op dezelfde planeet, maar we hebben het voorbije jaar tegen Sevilla (in de Europa League, nvdr.) getoond dat we mooie dingen kunnen neerzetten. We zullen deze match op dezelfde manier moeten aanpakken", besluit Grosjean.