Joos laat licht schijnen over Kompany: Hij is te groot voor Anderlecht

Joos laat licht schijnen over Kompany: "Hij is te groot voor Anderlecht"

29-09-2019 12:15
21

Anderlecht is met een zwakke 5 op 24 begonnen aan de competitie, en dat wordt ook in Nederland nauwlettend gevolgd. Onze noorderburen haalden verhaal bij Filip Joos, maar die blijft positief over Kompany.

"Vincent Kompany is te groot voor Anderlecht", vertelt Joos aan NOS. "Hij heeft iets 'Obama-achtigs', iedereen hangt aan zijn lippen. Hij is bijna onsterfelijk."

Een ontslag is dan ook volledig uitgesloten. "Kompany en het bestuur zijn twee handen op één buik. En de fans lopen met hem weg. Hij krijgt veel meer tijd om iets neer te zetten dan iemand anders. Het gebrek aan persoonlijkheid in het elftal van Anderlecht wordt gecompenseerd door één figuur: Kompany. Hij zal ook nooit zelf opstappen. Voor 99,9% weet ik zeker dat hij tot het einde van het seizoen trainer van Anderlecht is. Misschien zelfs wel langer."

Anderlecht dreigt dit seizoen Play-Off 2 te moeten spelen, maar dat gelooft Joos niet. "Ik denk nog steeds dat Anderlecht de Play-Off 1 gaat halen. Een plek bij de eerste zes moet toch mogelijk zijn. Maar als er in de komende vier duels niet minimaal tien punten worden gepakt, dan is er wel een enorm probleem."

Boeiende sfeer
Joos is nog steeds optimistisch over Anderlecht. "Er hangt een rare, maar boeiende sfeer rond de club. Kompany heeft meer krediet dan Pep Guardiola bij City. Hij heeft veel charisma. Meer dan alle vijftien andere trainers in de eerste klasse bij elkaar. Kompany is een goeroe. Iedereen volgt hem."