Sint-Truiden heeft streepje voor tegen Genk: Dat doen niet veel ploegen

Sint-Truiden heeft streepje voor tegen Genk: "Dat doen niet veel ploegen"

28-09-2019 15:30 Laatste update: 15:46
1

Zaterdagavond is er de Limburgse derby tussen Sint-Truiden en KRC Genk. De regerende landskampioen is uiteraard favoriet, maar volgens Stef Wijnants zijn de Kanaries zeker niet kansloos.

"Bij STVV heeft men echt een onverhoopte week gekend. In Charleroi winnen, dat doen niet veel ploegen", vertelde Wijnants, kenner van het Limburgse voetbal, aan Sporza. "STVV dus wel en bovendien zijn ze ook door in de beker. Weliswaar na verlengingen, maar na een meer dan behoorlijke match tegen OHL. Neen, STVV heeft qua gevoel een voorsprong op Genk. Ze zijn niet de favoriet. Genk is dat altijd wegens grotere druk, hogere ambitie en budget, maar STVV zal zeker niet met een ei in de broek het veld opgaan zoals dat in het verleden toch heel vaak het geval was."

"Voor STVV-supporters is dit wel de match van het jaar. Ze hebben door de resultaten moed geput om dit jaar te winnen. Niet vergeten dat de eerste 22 jaar van de derby’s STVV thuis nooit heeft gewonnen. De laatste 4 duels won het eindelijk twee keer, dus het evenwicht is een beetje hersteld. De sfeergroep achter de goal op Stayen zal er in elk geval alles aan doen om het hele stadion mee te nemen in hun steun en Genk zonder punten huiswaarts te sturen", besloot Wijnants.