Match van Racing Genk roept vragen op: Wat is nog een clear error?

Match van Racing Genk roept vragen op: "Wat is nog een clear error?"

Gepubliceerd: maandag 16 september 2019 om 11:00ma 16-09-2019 om 11:00

De wedstrijd van KRC Genk zorgde vrijdag voor heel wat ergernis. Charleroi kreeg een vederlichte penalty, de VAR liet gewoon begaan. Ex-scheidsrechter Serge Gumienny begrijpt er niets meer van.

Gumienny ziet geen enkele logica in de beslissingen. "Nathan Verboomen is niet goed uit het duel tussen Charleroi en KRC Genk gekomen. We hadden het reeds over de inconsequentie betreffende het beoordelen van de twee penaltyfases, maar daarnaast viel me nog iets op", geeft hij aan in Het Belang Van Limburg.

"Kaveh Rezaei verdiende geen gele, maar een rode kaart voor die overtreding in de slotseconden op Hrosovsky. Ook daar kwam de VAR niet tussen. Ik begrijp eigenlijk niet meer wat een clear error nog is. Dat mogen die duurbetaalde buitenlanders mij een keer uitleggen."

Tijdens de rust dook technisch directeur Dimitri De Condé op bij de scheidsrechter. "Hij moet dit niet doen", aldus Gumienny. "Hij moet daar als technisch directeur wegblijven en de arbitrage niet meer onder druk zetten. In het kampioenenjaar heb ik hem daar ook nooit gezien. Je helpt jonge scheidsrechters, die het ontbreekt aan coaching, niet met dit soort daden."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vandaag viert @rscanderlecht de 112e verjaardag! Welke speler en welk moment zal jij nooit vergeten?! #RSCA #RSCAnderlecht #Anderlecht #JPL #VanHimst #Lukaku #Kompany #Scifo #Zetterberg

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws