UPDATE: Ook Waasland-Beveren bevestigt Mercier als opvolger van Custovic

UPDATE: Ook Waasland-Beveren bevestigt Mercier als opvolger van Custovic

29-08-2019 23:36 Laatste update: 30-08-2019 10:00
6

Arnauld Mercier is de nieuwe trainer van Waasland-Beveren. Dat liet Seraing donderdagavond weten via de officiële kanalen. De Fransman volgt bij Waasland-Beveren de ontslagen Adnan Custovic op. 

Waasland-Beveren wilde vrijdag het nieuws bekendmaken van de komst van Mercier, maar Seraing is de Waaslanders voor. Tot donderdag was Mercier aan de slag bij Seraing. De amateurclub laat nu weten dat Mercier de club verlaat om op de Freethiel aan de slag te gaan.

Waasland-Beveren begon aan het seizoen met een één op vijftien. Het bestuur van de Waaslander besliste daarom om Custovic op straat te zetten. Vrijdag stelt Waasland-Beveren Mercier voor aan het grote publiek.

Dit weekend neemt Waasland-Beveren het op tegen Charleroi. Mogelijk zal Dirk Geeraerd dan nog langs de kant zitten om aanwijzingen te geven aan de spelers van Waasland-Beveren.

Update 10.00: Een dag na Seraing heeft ook Waasland-Beveren de overgang van Mercier bevestigd. Dat staat te lezen op de clubwebsite. 'Als trainer staat hij bekend voor zijn aanvallende stijl. Communicatie is een heel belangrijke factor bij hem. We kijken ernaar uit om met Arnauld samen te werken', klinkt het.

Mercier gaat wel pas volgende maandag aan de slag; dit weekend neemt coach ad-interim Dirk Geeraerd de honneurs nog waar. Voor welke duur Mercier een contract heeft ondertekend, deelt Waasland-Beveren niet mee.