In België noemen ze Marin een box-to-box-player, hier moet hij wennen

"In België noemen ze Marin een box-to-box-player, hier moet hij wennen"

Gepubliceerd: zondag 25 augustus 2019 om 10:36zo 25-08-2019 om 10:36

Vorig jaar was Ajax nog halve finalist in de Champions League, maar de huidige campagne loopt een pak stroever. In de laatste voorronde bleven de Amsterdammers afgelopen week steken op een 0-0 bij APOEL Nicosia na een wanprestatie. Razvan Marin, overgenomen van Standard Luik, was één van de negatieve exponenten.

Marin lijkt handelingssnelheid te missen, is de conclusie van Voetbal International. "In die wedstrijd in Nicosia zeker", beaamt Marco Timmer. "Hij was één van de dissonanten. Maar er waren er heel veel niet goed, hoor." De Roemeen had ook veel fouten nodig. "Marin deed dat een aantal keer heel opzichtig, omdat hij die handelingssnelheid te kort kwam. Dan liet hij zichzelf provoceren en kreeg hij een heel domme gele kaart. Hij speelde een heel ongelukkige wedstrijd, heel slecht eigenlijk", vat Timmer samen.

"Hij moet dominant zijn aan de bal, goed zijn op de helft van de tegenstander en in de kleine ruimtes. Dat deed hij tegen VVV redelijk en tegen Apoel erg slecht. Hoe komt dat nu? Die jongen heeft erg veel tijd nodig. Dat heeft te maken met de speelwijze van Standard en die van Ajax. Die is anders. In België speelde hij geregeld in een systeem met de punt naar achteren. Dan was hij één van de twee mensen voor de zes", weet Timmer.

"Bij Ajax is hij één van de twee controleurs. Dat is wezenlijk anders", vergelijkt hij. "In België noemen ze hem een box-to-box-player, veel lopen, bijsluiten, schieten. Hij kan ook goals maken, dat heeft hij ook bewezen. Hier heeft hij te maken met Donny van de Beek en Dusan Tadic voor hem. Daar moet hij aan wennen en dat gaat tijd kosten. Maar ik vind wel dat we hem die tijd moeten gunnen", besluit de analist positief.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Marin het maken bij Ajax?

(333 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws