Beerschot-Wilrijk redt dankzij gouden wissel nog een punt bij Roeselare

10-08-2019 18:50
2

Beerschot-Wilrijk, titelkandidaat in de Proximus League, heeft op speeldag twee haar eerste puntenverlies geleden. Het kwam op het veld van Roeselare niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Beerschot-Wilrijk had de touwtjes stevig in handen tijdens de eerste helft. Zo werd Roeselare-doelman Biebauw aan het werk gezet door Dom en Sanusi. Het was wachten op een openingstreffer van de bezoekers, maar die eerste goal viel juist aan de overkant. Godwin trapte de bal op aangeven van Samyn onhoudbaar achter Vanhamel. Tegen de verhoudingen in gingen de ploegen rusten met een 1-0 voorsprong voor Roeselare.

In de tweede helft had Beerschot-Wilrijk meer moeite om dreiging te worden. Stijn Vreven voerde daarom twee wissels door en daar zat een gouden zet tussen. Nauwelijks enkele seconden na zijn invalbeurt knalde De Keersmaecker in minuut 71 de 1-1 tegen de touwen. De Kielse Ratten gingen op zoek naar meer. In blessuretijd dachten de bezoekers ook met de volle buit aan de haal te gaan. Prychynenko zag zijn goal echter afgekeurd worden wegens buitenspel.

Beide ploegen moesten genoegen nemen met een punt, waarbij vooral Beerschot-Wilrijk recht op meer had. De Antwerpenaren staan met 4 op 6 volledig op de tweede plaats op koploper Westerlo, dat nog de maximale score heeft. Voor Roeselare was haar eerste punt in het nieuwe seizoen.