KAA Gent maakt in de eerste helft al korte metten met matig Eupen

04-08-2019 16:15 Laatste update: 16:21
15

KAA Gent heeft zijn thuismatch tegen Eupen makkelijk gewonnen. Bij de rust stond het al 4-0. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd op 6-1.

Na amper één minuut kreeg Eupen al een goal binnen. Plastun kon op stilstaande fase scoren met het hoofd. Eupen heeft verdedigen op stilstaande fases duidelijk nog niet beet. Na acht minuten scoorde Ngadeu op dezelfde manier ook al de 2-0.

Daarmee was de afstraffing nog lang niet gedaan. Eupen bleef wankel achterin en kreeg een derde goal binnen via Bezus. Die werkte een knappe voorzet van Lustig af aan de tweede paal. Tot overmaat van ramp maakte Blondelle vlak voor rust hands. Yaremchuk zorgde vanop de stip voor een onwaarschijnlijke 4-0 aan de pauze.

Overbodige tweede helft
Na de pauze ging de voet van het gaspedaal bij KAA Gent en kon Eupen zelfs even de neus aan het venster steken. Blondelle milderde tot 4-1, ook al op een stilstaande fase. Aan de kant van Gent was de invalbeurt van Depoitre nog een hoogtepunt. Hij werd met luid gejuich onthaald, maar kon geen goaltje meer meepikken.

Bezus kon dat wel: hij maakte in blessuretijd nog zijn tweede van de middag. David maakte twee minuten later zelfs nog de 6-1 en duwde Eupen zo helemaal de dieperik in.