Kortrijk strijdt zich naar een punt tegen Charleroi

Kortrijk strijdt zich naar een punt tegen Charleroi

03-08-2019 21:50 Laatste update: 21:54

Charleroi en KV Kortrijk hebben de punten gedeeld. De Carolo's leken op weg naar de zege, maar botsten uiteindelijk tegen Ilombé Mboyo. Het werd 1-1 in het Guldensporenstadion.

We kregen een bijzonder gezapig begin in de partij, met een studieronde die maar leek te bleven duren. Charleroi kreeg wel de beste kansen en werd daar uiteindelijk voor beloond. Na een half uur voetballen kreeg het een strafschop, Ryota Morioka maakte er 0-1 van.

Kortrijk kon maar geen vuist maken. Het had het in de eerste, maar ook in de tweede helft bijzonder moeilijk met de bezoekers uit Charleroi. Zonder Felipe Avenatti had Kortrijk geen aanspeelpunt meer voorin. Dat was ook duidelijk merkbaar tegen Charleroi. Amper kansen voor Kortrijk, een makkelijke avond voor de Charleroi-verdedigers.

Eén flits van de Kortrijkzanen zorgde dan toch voor die ene belangrijke treffer. Ilombe Mboyo wist voor die ene keer de Charleroi-verdedigers te verschalken. Hij maakte er 1-1 van. Dat zorgde voor een tweede adem en heel wat moed bij de Kortrijkzanen, die Charleroi achteruit drukten.

Een doelpunt kwam er echter niet meer uit, het bleef 1-1 in het Guldensporenstadion. Kortrijk pakt daardoor het eerste punt van het seizoen. Voor Charleroi is het het tweede gelijkspel van het seizoen.