Vandenbempt schijnt licht op Anderlecht: Blij dat ze hem niet hebben gehaald

Vandenbempt schijnt licht op Anderlecht: "Blij dat ze hem niet hebben gehaald"

25-07-2019 11:45 Laatste update: 12:16
8

Anderlecht is voorlopig het grote vraagteken voor komend seizoen. Kan het elftal van Vincent Kompany meedoen voor de titel? Anderlecht heeft alvast goed gewerkt, zo vindt Peter Vandenbempt... ook al omdat Sidney Sam niet werd aangetrokken.

Vandenbempt heeft voorlopig het raden naar een basiselftal. "Op de eerste speeldag wordt het al interessant welke keuzes Kompany gaat maken. Zal hij durven radicale keuzes te maken en een aantal jongeren brengen? Zo een Philippe Sandler vind ik een interessante transfer."

Anderlecht testte ook Sidney Sam, maar hij kreeg geen contract. "Ik ben blij dat Sam uiteindelijk niet komt, want dat is een soort transfer die het oude bestuur zeker aangerekend zou worden. Sam is iemand die ooit een groot talent was, al twee jaar niets gepresteerd heeft en waarvan je hoopt dat hij zich rehabiliteert." 

Nochtans geldt hetzelfde voor Samir Nasri, die wél werd gehaald. "Dat kan je ook van Nasri zeggen, maar die is nog van een ander niveau. En aangezien Kompany zo overtuigd is van Nasri, denk ik dat het wel moet kunnen."