Oefenmatchen 19 juli: Club Brugge en Antwerp winnen laatste oefenmatch

19-07-2019 10:30 Laatste update: 22:59
7

De Belgische eersteklassers zijn bezig aan hun voorbereiding om het seizoen 2019 – 2020. Daar horen de nodige oefenwedstrijden bij. VoetbalPrimeur.be brengt je elke dag een overzicht van de oefenmatchen, de opstellingen, de resultaten en de nodige wedstrijdverslagen.

Deze vrijdag is het beste voor het laatst bewaard. Het is voor Club Brugge tijd voor de Brugse Metten, de traditionele afsluiter van de voorbereiding. Blauw-Zwart heeft ditmaal Sporting Lissabon, de club van ex-speler Abdoulay Diaby, weten te strikken voor haar galamatch. Philippe Clement selecteerde 24 spelers voor het duel. Daarbij geen Brandon Mechele, Jelle Vossen en Kaveh Rezaei.

De buren van Cercle Brugge zijn eveneens toe aan de laatste test. Iets dat ook geldt voor KAS Eupen, Charleroi en KV Kortrijk. Laatstgenoemde club is de enige ploeg die vrijdagavond geen buitenlandse opponent treft. Kortrijk zoekt het met streekgenoot Roeselare dichter bij huis.

Overzicht oefenmatchen 19 juli:
x: Antwerp 3 - 2 FC Utrecht

18u30: AJ Auxerre (Fra) 1 – 0 Cercle Brugge
Een boeiende eerste helft zorgde niet voor doelpunten. Beide ploegen kregen daar echter genoeg kansen voor. Het was wachten tot de 61e minuut eer er een doelpunt viel. Thuisploeg Auxerre opende de score via Sakhi. Cercle Brugge kon niet tegenprikken, waardoor het uiteindelijk 1-0 bleef.

Cercle eerste helft: Badiashile, Dabila, Ueda, Taravel, Serrano - Deuro, Kouamé, Hoggas - Hazard, Saadi, De Belder.

19u: Charleroi 2 – 1 Troyes (Fra)
Charleroi kreeg met Troyes een stevige tegenstander voor de kiezen. De Carolo's hadden het aanvankelijk moeilijk, maar kwamen via Massimo Bruno wel op voorsprong. Daar kon het niet lang van genieten. Net voor rust stonden de bordjes weer gelijk.

Net na rust werd het toch 2-1 na een bijzonder knappe treffer van Bruno. Daar bleef het ook bij.

19u: KSV Roeselare 4 - 1 KV Kortrijk
Kortrijk begon het best aan de partij en kreeg ook de beste kansen. Toch viel het eerste doelpunt voor de thuisploeg. Net voor rust stond het 1-0. Daar bleef het niet bij, want Roeselare verdubbelde die score nog voor het rustsignaal.

De bezoekers moesten achtervolgen en gingen vol in de aanval. Met succes, vanop de stip werd het 2-1 via Ajagun. Toch bleef het moeilijk gaan voor de Kortrijkzanen, die zelfs tot op een 3-1 achterstand kwamen. Uiteindelijk werd het zelfs nog een pijnlijke 4-1.

Opstelling: Hagen, Rougeaux, Kovacevic, Mujakic, Rolland, Ezekiel, Ajagun, Camara, Ivanof, Azouni, Toualy

20u30: Club Brugge – Sporting Clube de Portugal (Por)