Club Brugge beëindigt voorbereiding met winst via strafschoppen tegen Sporting

19-07-2019 22:33
7

Club Brugge heeft de laatste oefenmatch van de voorbereiding afgesloten met .... Tegen de Portugese topclub Sporting CP werd het 2-2, strafschoppen zorgden uiteindelijk voor een ...

In een lange studieronde was het balbezit voornamelijk voor Club Brugge. De kansen bleven echter opnieuw uit bij Club Brugge, dat tijdens de voorbereiding zoekende blijft. Met de steun van zo'n 20.000 aanwezige supporters wist het uiteindelijk toch te scoren. Het was nieuweling David Okereke die de score opende na een foutje in de verdediging van Sporting.

De Portugese bezoekers gaven zich niet gewonnen en kwamen wat meer in de wedstrijd. Onder leiding van Bruno Fernandes kwam Sporting uiteindelijk toch tot enkele kansjes. Ethan Horvath kende echter geen problemen met de pogingen.

Via Dennis kwam Club Brugge nog dicht bij een 2-0, hij besloot op de paal. Het werd echter 1-1 na een strafschopfout van nieuwkomer Eduard Sobol. Bruno Fernandes maakte er op slag van rust vanop de stip een gelijke stand van.

Lastige Portugezen
Sporting kwam met vernieuwde moed in de tweede helft en dat loonde. Enkele minuten na de pauze werd het 1-2 via Jovan Cabral. De Portugezen maakten het Club Brugge knap lastig, maar na een duidelijke penaltyfout op Clinton Mata kreeg Club Brugge een strafschop. Hans Vanaken bedankte voor het geschenk met de 2-2.

Club Brugge nam het voortouw, een sterke Okereke kwam tot twee keer toe dicht bij een doelpunt. Een goed keepende Renan hield de nieuwe spits van Blauw-Zwart van zijn tweede doelpunt. Sporting-coach Keizer wisselde zijn hele ploeg, de wedstrijd kabbelde voort. Het bleef bij 2-2, waardoor traditiegewijs strafschoppen de Brugse Metten moesten beslissen.

Vormer, Schrijvers en Mitrovic misten niet, Danjuma schoot hoog over, de flauwe strafschop van Deli werd gestopt. Na een save van Horvath en een misser van Miguel Luis was het na vijf strafschoppen nog niet voorbij.

In de 'sudden death' schoot Okereke de beslissende penalty in doel. Na een nieuwe misser van Sporting werd het 2-2 (en 4-3 met strafschoppen), de eindstand.