OFFICIEEL: Luton betaalt recordbedrag, komst Van Crombrugge plots van de baan?

OFFICIEEL: Luton betaalt recordbedrag, komst Van Crombrugge plots van de baan?

Gepubliceerd: zaterdag 13 juli 2019 om 09:32za 13-07-2019 om 09:32

Laatste update: vrijdag 19 juli 2019 om 13:15vr 19-07-2019 om 13:15

Hendrik Van Crombrugge aast na zes seizoenen KAS Eupen op een nieuwe uitdaging. Aangezien de Belgische topclubs andermaal niet voor hem kiezen, heeft hij zijn vizier op het buitenland gericht. Van Crombrugge heeft met het Engelse Luton Town alvast een concrete optie.

Het Laatste Nieuws weet dat Luton Town een officieel bod heeft uitgebracht op de 26-jarige sluitpost. Eupen gunt haar sluitpost een overstap en is van plan om eruit te komen met de Engelsen. Luton Town komt volgend seizoen uit in de The Championship, nadat zich tot kampioen kroonde in de League One. Het is nog onduidelijk hoeveel de promovendus over heeft voor Van Crombrugge.

Het is niet geheel toevallig dat Luton Town is uitgekomen bij Van Crombrugge. Graeme Jones staat daar namelijks sinds mei aan het roer. Jones was bij Swansea City, Wigan Athletic en de Rode Duivels de rechterhand van Roberto Martinez. Laatstgenoemde liet Van Crombrugge tijdens de laatste interlandperiode debuteren in de nationale selectie. Mogelijk heeft Jones zijn vriend Martinez om advies gevraagd of juist de tip gekregen.

Opvolger
Zeker is wel dat Eupen in de persoon van Ortwin De Wolf al een geschikte opvolger op het oog heeft. Eupen deed volgens de krant een verhoogd bod op de beloftevolle keeper van Lokeren. Echter weet ook de tweede aanbieding op De Wolf afgewezen, zo meldt de krant.

Update 21.18u: Tegenover L'Avenir heeft Van Crombrugge de interesse van Luton Town bevestigd. De doelman geeft echter ook aan dat er nog andere ploegen interesse tonen. Het lijkt alleszins vast te staan dat de doelman Eupen zal verlaten.

Update 15/07, 18.53: In navolging van Van Crombrugge heeft ook Lutow Town laten weten dat de interesse concreet is. "Hij is iemand waarin we geïnteresseerd zijn en het is iemand die ik nog ken van mijn periode in België. Roberto (Martinez, nvdr.) en ik zagen hem twee jaar geleden voor het eerst aan het werk en hij maakte meteen indruk", liet trainer Graeme Jones optekenen tegenover Luton Today.

Update 19/07, 13.15: Een opvallende wending in het transferdossier van Van Crombrugge. Luton Town heeft vrijdag namelijk uitgepakt met de komst van de Kroatische doelman Simon Sluga (26). Luton betaalde een recordsom van 1,5 miljoen euro voor de kersvers international. Het is afwachten welke gevolgen deze deal voor Van Crombrugge heeft.

Poll

Hebben de Belgische topclubs lopen slapen?

(548 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws