UPDATE: STVV haalt versterking, maar die is niet meteen inzetbaar

UPDATE: STVV haalt versterking, maar die is niet meteen inzetbaar

06-07-2019 14:30 Laatste update: 25-07-2019 18:40

Sint-Truiden raakt met Takehiro Tomiyasu op korte termijn een Japanner kwijt, maar krijgt er ook één terug voor in de plaats. Het Nieuwsblad meldt dat STVV dicht bij de komst van Yuma Suzuki staat.

De krant schrijft dat STVV momenteel met Kashima Antlers onderhandelt over een overgang van de 23-jarige spits. Suzuki speelt al zijn hele leven voor Kashima Antlers. Sinds zijn debuut in 2015 kwam hij 151 keer in actie voor de hoofdmacht. Hij liet hierin 45 treffers en 23 assists noteren.

Suzuki wordt gezien als opvolger van landgenoot van Daichi Kamada, die met zestien goals en negen assists uitgroeide tot een van de revelaties van onze competitie. Kamada werd echter gehuurd van het Duitse Eintracht Frankfurt en een verlenging van de samenwerking zat er niet in.

Update 15/07, 10u15: STVV kondigt via de officiële kanalen aan dat er een akkoord werd bereikt met Kashima Antlers én Suzuki. Enkel de medische testen kunnen nog roet in het eten gooien, al is dat wellicht slechts een formaliteit.

Update 25/07, 18.40: Suzuki moet bij STVV slagen voor zijn medische testen. Dat wordt best lastig, want de Japanner is nog altijd op de sukkel met een hamstringblessure. Het kan dus nog een tijdje duren alvorens Marc Brys zijn nieuwe speler kan opstellen.